Fructicultura de precisió

Innovació i sostenibilitat

Fructicultura de presició

Agroalimentària Mas Saulot innova en fructicultura de precisió aplicant els últims avenços tecnològics i sistemes de producció sostenibles i eco-responsables.

La nostra visió a mig termini consisteix en instaurar la mecanització total del sector fructícola mitjançant la recol·lecció amb robot. Partim de la premissa de que és més simple adaptar la forma dels arbres a la mecanització que adaptar les màquines als arbres.

Per aquesta raó estem apostant per les tecnologies internacionals del futur.

Actualment estem desenvolupant el projecte de R+D+i CDTI IDI-20150008; Producció fructícola en mur amb costs controlats, cofinançat pel FEDER. La present estratègia es basa en la producció fructícola en mur amb costs reduïts i controlats mitjançant solucions específiques de mecanització de poda i aclarida.

Aquestes tècniques ens han permés constatar la bona adaptació de les diferents varietats plantades en doble eix i l’eficiència i eficàcia de les operacions de tall mecanitzades: la poda d’estiu, la poda d’hivern i l’aclarida de flor.

Qui sap què ens depara la pròxima dècada? Tot apunta a una collita mecanitzada; robots que, gràcies als infrarojos, colliran i enregistraran la informació de les pomes. A continuació us deixem dos enllaços dels dos prototips en els que actualment s’està treballant. El primer és d’Israel i el segon de California.

SEGUEIX-NOS A L’ INSTAGRAM

Llista de desitjos 0
Anar a pàgina desitjos Continuar comprant