QUI SOM?

MOOMA

Som la tercera generació de la família que es dedica al cultiu de pomes a l’Empordà. El 2016, després de 4 anys de recerca, ens vam decidir a comercialitzar Mooma (Montgrí + Poma): la primera sidra catalana. Es tracta d’una beguda fresca, completament natural, de circuit curt, baixa en alcohol i saludable. És una sidra de tipus USA.

La sidra s’elabora seguint un procés acurat de selecció de pomes, barreja segons les característiques, maceració, premsa i fermentació. A la bodega es segueix un acurat procés de control, trasvàs, clarificat, filtrat, gasificat i, finalment, embotellat. Cada una de les nostres sidres té un proces específic que dura de 6 a 12 mesos i varia cada any. Les causes d’aquesta variació van lligades principalment al moment de recol·lecció de les pomes. Les condicions meteorològiques de primavera i estiu, la insolació que afecta als sucres, el terreny que pot modificar la producció i el vigor o l’edat i varietat de les pomeres són alguns dels aspectes principals que s’han de tenir en compte.

També elaborem sucs monovarietals de poma. Oferim quatre tipus diferents: Gala, Pink Rosée, Fuji i Granny Smith. Cada un d’aquests sucs té una personalitat pròpia per tal de satisfer tots els paladars. A més, si feu un cop d’ull a la nostra botiga online també descobrireu vinagre de poma, confitura, compota i snacks entre altre productes.

D’aquesta manera, amb una matèria prima local de primera qualitat, passió, amor i dedicació busquem oferir el millor gust i aroma de la terra. Benvinguts!

TRADICIÓ, SALUT I SOSTENIBILITAT

· L’experiència familiar de més de 50 anys en l’èmbit fructícola ens permet oferir productes de qualitat derivats de la poma.
· La poma conté minerals, vitamines i polifenols antioxidants. Aquest fet situa els nostres productes a la base d’una dieta saludable i equilibrada.
· Els productes Mooma són km-0 ja que la totalitat de la matèria primera prové de les prèpies plantacions situades a Palau-sator (Baix Empordà).

Masia Mas Saulot envoltada de pomeres

Agroalimentària Mas Saulot

Al Mas Saulot és on elaborem la sidra i els sucs. Compta amb més de 20 hectàrees de pomeres. La família s’hi va instal·lar fa sis generacions quan Llorenç Vidal va comprar les terres i el mas. Al 1962 es van plantar les primeres pomeres; abans aquestes terres havien tingut altres tipus de conreu com són arrossars, molt típics de la zona.

Les nostres finques, Mas La Resclosa

Mas la Resclosa

Aquesta finca es va incorporar l’any 2000, si bé la nostra família la conreava des de feia desenes d’anys. Va ser la primera al Baix Empordà a produir pomes. El seu sòl sorrenc i el fet d’estar al costat del riu Ter ens dóna certs avantatges en la producció. Aquí és on tenim part de la nostra finca experimental de noves varietats de pomes sidreres.

La Cooperativa Girona Fruits

Girona Fruits

Pere Frigola va ser fundador de Girona Fruits, gerent i president.
Ser socis de l’única cooperativa gironina amb funcionament real cooperatiu ens dóna la possibilitat de fabricar i produir gairebé tot l’any amb la millor matèria primera de la zona procedent de les nostres plantacions i els nostres associats.