QUI SOM?

Mooma - Sidra i elaborats de la poma

Mooma és una sidra empordanesa fruit de l’afany d’innovació d’una família tradicional fruitera.
Amb el Baix Empordà com a escenari i molts anys d’esforç, proves i millores per a buscar l’excel·lència dels nostres productes neix la sidra Mooma i altres derivats de la poma. Es tracta d’una beguda fresca, completament natural, de circuit curt, baixa en alcohol i saludable.

La sidra s'elabora seguint un procés acurat de selecció de pomes, barreja segons les característiques, maceració, premsa i fermentació. A la bodega es segueix un acurat procés de control, barreja, trasvás, clarificat, filtrat, gasificat i, finalment, embotellat.

Cada una de les nostres sidres té un procés específic que dura de 6 a 12 mesos i varia cada any. Les causes d’aquesta variació van lligades principalment al moment de recol·lecció de les pomes. Les condicions meteorològiques de primavera i estiu, la insolació que afecta als sucres, el terreny que pot modificar la producció i el vigor, edat i varietat de les pomeres són alguns dels aspectes principals que s’han de tenir en compte.

D'aquesta manera, amb una matèria prima local de primera qualitat, passió, amor i dedicació busquem oferir el millor gust i aroma de la terra.

TRADICIÓ, SALUT I SOSTENIBILITAT

• L’experiència familiar de més de 50 anys en l’àmbit fructícola ens permet oferir productes de qualitat derivats de la poma.
• Els productes Mooma són km0 ja que la totalitat de la matèria prima prové de les pròpies plantacions situades a Palau-Sator (Baix Empordà).
• La poma conté minerals, vitamines i polifenols antioxidants. Aquest fet situa els nostres productes a la base d’una dieta saludable i equilibrada.

Masia Mas Saulot envoltada de pomeres

Agroalimentària Mas Saulot

Mas Saulot és on s'ubica l'elaboració de sidra i compta amb més de 20 hectàrees de pomeres. La família va iniciar Mas Saulot fa sis generacions quan Llorenç Vidal va comprar les terres i el mas. Al 1962 varen començar les primeres pomeres, abans aquestes terres havien tingut altres tipus de conreu com són arrossars, molt típics de la zona.

Les nostres finques, Mas La Resclosa

Mas la Resclosa

Aquesta finca es va incorporar l'any 2000, si bé la nostra família la conreava de feia desenes anys.
Va ser la primera al Baix Empordà a produir pomes.
El seu sòl sorrenc i el fet d'estar al costat del riu Ter, ens dóna cert avançament de la producció.
Actualment estem enfocant a les varietats tardanes més aptes per a sidra. Aquí és on tenim part de la nostra finca experimental de noves varietats de sidra.

La Cooperativa Girona Fruits

Girona Fruits

Pere Frigola va ser fundador de Girona Fruits. Gerent i president.
Ser socis de l'única cooperativa gironina amb funcionament real cooperatiu, ens dóna la possibilitat de fabricar i produir gairebé tot l'any amb la millor matèria prima, a base de les nostre pomes i dels nostres associats.