MOOMA Cider primera classificada

La sidra empordanesa guanyadora d’una cata internacional a cegues

Lleugera, sense defectes, aromàtica i coherent són algunes de les definicions amb les que els enòlegs i tastadors participants a la cata definien MOOMA Cider. El certamen es va dur a terme el gener i els resultats han situat en primera posició a MOOMA per davant de sidres de Sud-Àfrica, Astúries, Anglaterra o Irlanda, entre altres.

MOOMA Cider és una empresa de nova creació d’una família de tradició fructícola de pomes. Arrel de la necessitat de diversificació de productes va sorgir, ara fa tres anys, la idea de produir una sidra inspirada en la varietat anglesa d’aquest producte. Equilibrada, afruitada, de baixa graduació alcohòlica, filtrada i lleugerament gasificada, la sidra MOOMA ha nascut amb la intenció d’oferir un producte alterantiu a la cervesa, suau i lleuger.

A més de la sidra, MOOMA compte amb quatre varietats de sucs de poma, vinagre i al llarg dels propers mesos es preveu ampliar l’oferta amb productes deshidratats. L’excel·lència dels seus productes recau en el fet que siguin 100% naturals, sense conservants, colorants ni aigua afegits i en l’exhaustivitat amb la que es recol·lecta la seva matèria prima: la poma empordanesa.

Aquesta start-up situada a Palau-Sator actualment ven productes a nivell local i gironí però té mires a nivell nacional i internacional, tal i com explica Llorenç Frigola, fundador de MOOMA i afegeix: “tenim una matèria prima de primera qualitat i el que volem fer és aprofitar-la per a poder oferir el millor gust de la nostra terra a tot aquell que ho desitgi”.